Likovni, literarni i foto natječaji u 2016.

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisuje u 2016. godini likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.


Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:

1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta
2. literarni radovi učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola
3. foto natječaj učenika srednjih škola.
Ciljana skupina sudionika u foto natječaju su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvanastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.

Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara (vatrogasna vozila, vatrogasci gase požar kuće, požar šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca, mladi vatrogasci, itd.).

Hrvatska vatrogasna zajednica predlaže sljedeće mogućnosti sudjelovanja na natječaju:
1. VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu organizirati natječaje unutar svojih županija po predloženim prepozicijama HVZ-a te pobjedničke radove, nakon odabira, proslijediti HVZ-u. Ukoliko bude potrebno, HVZ će o svom trošku organizirati dolazak Povjerenstva za likovno-literarni natječaj u pojedinu županiju.
2. VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu, kao i do sada, HVZ-u prijaviti škole i vrtiće koji će radove direktno slati Uredništvu Vatrogasnog vjesnika.
3. Vrtići i škole mogu se samostalno prijaviti na natječaj, a o čemu će HVZ obavijestiti vatrogasne zajednice županija / Grada Zagreba.
Uz prijavljene radove potrebno je ispuniti i prijavnicu koja se nalazi na internetskim stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice: http://www.hvz.hr/natjecaji/
Svi radovi trebaju se poslati Uredništvu Vatrogasnog vjesnika do kraja ožujka 2016. godine, a radovi se ne vraćaju.
Povjerenstvo će tijekom travnja izabrati pobjedničke radove, a nagrade će pobjednicima natječaja biti uručene na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a u svibnju 2016. godine.
Prijevoz dobitnika nagrada i njihovih roditelja ili nastavnika organizirat će vatrogasna zajednica županije/Grada Zagreba, a troškove prijevoza snosit će Hrvatska vatrogasna zajednica.
Pojedini uratci bit će objavljeni svaki mjesec u Vatrogasnom vjesniku u rubrici “Kutak za najmlađe vatrogasce”.

Kontakt osoba – Anita Čolak, anita.colak@hvz.hr, 01/3689-176.

Prijavnica za natječaj: http://213.191.137.190/Dokumenti/PromidzbaNakladnistvo/Natjecaji/prijavnica.pdf